Fus-ro-dah ja niin edelleen

Allekirjoittanut kokeili pelata tätä niin kohuttua ja kehuttua peliä ja huonostihan siinä kävi. Jos mä en oo aiemmin menny myymään mun sieluani jonkun pelin takia (Chrono Trigger ♥) niin tässähän sitä sitten kävi. Pelitunteja ei oo vielä sen ihmeemmin ehtinyt kertyä ja leveleissäkin olen vasta 18. Mutta kumman nopeasti ne tunnit tän pelin parissa katoaa ("miten niin kello on jo kohta 4 yöllä?").Mutta jotain ihan oikeatakin asiata. Koulu alkoi tosiaan viime viikolla ja kaipaan nyt jo Suomen hyvin järjestettyä koulusysteemiä. Kursseille ilmoittautuminen on tapahtunut joko kyseisen opettajan luona, s-postilla tai Facebookissa liittymällä ryhmään. Varsinaisia tunteja ei oo vielä ollut oikein kunnolla (tai olin mä ekalla tunnilla joogaa :D), mutta viimeistään ens viikolla pitäs alkaa normi koulu.

Kurssivalikoima on ollu aika...suppea. Valokuvausta kun varsinaisesti lähdin opiskelemaan, tällä hetkellä taitaa olla joko 2 tai 3 kurssia, jotka oikeasti koskee sitä itseään valokuvausta. Kynsiä pureskellen sitä sitten stressataan saako sitä kerättyä niitä 30 opintopistettä (vähintään), joita tältä vaihdolta pitäisi saada kerättyä.

Vielä voisin tosiaan kertoa Szegedistä, miten loppukoe meni. Stressasin aamulla ihan hitosti koetta, vaikka loppuillasta luinkin kokeeseen sanastoa ja kielioppia. Aivoni tekivät kuitenkin totaalisen black outin ja tuntu, etten osannut kokeessa mitään. Eniten stressiä kyllä aiheutti puheosio, joka meni suoraan sanottuna päin persettä. Kokeen läpi kuitenkin pääsin ja sain kirjallisesta osiosta "vain" 70% oikein (nyyh).
 photo 28092013_1.png

Ostinpa sitten filmikameran, kun yhden valokuvauskurssin eka alustava tehtävä oli ottaa yksi rullallinen (36 kuvaa) transparentilla filmillä eli niistä tule dioja (dia). Eli ei oo kyseessä tavallinen negatiivi. Kameran löysin paikallisesta vanhoja kameroita ja kameratarvikkeita myyvästä liikkestä eikä kamera maksanut kuin noin 5,60€ (forinteissa taisi olla 1690 huf).
Analogista kameraahan en oo sitten ku joskus 2000-luvun alussa käyttänyt ja sekin oli paristoilla toimiva yksinkertainen kamera. Löysin onneksi kyseisen kameran manuaalin netistä, mutta pelkään silti kuinka paskoja kuvat tulee olemaan, koska en osaa ulkomuistista näitä aukko/suljinaika-jutskia. Onneksi tää on vaan harjotustehtävä.
 photo 28092013_4.png
 photo 28092013_2.png
 photo 28092013_3.png

Unkarissakin on syksy jo saapunut ja meikäläinen on ollu ihan innoissaan, kun täällä kasvaa kastanjapuita. Noita palluroita on tullut kerättyä ihan hitonmoisen määrät vaikka en ees tiiä miksi. Kastanjanruskea on ihana väri ♥

Tässä ois muuten kahen muun suomalaisen blogi/tumblr, jotka kertoo omista kokemuksistaan Budapestissä ja samasta koulusta.
 photo 28092013_5.png
Ja Anne! Tän takia mun huuli oli vähän aikaa kipeä :D Pitäis mennä läväriliikkeeseen, koska en saa vaihettua mun korua.

Kommentit