Lempipoksut tyypittäin + päivitetty top 10-lista

Vanhasta listasta onkin jo useampi vuosi aikaa ja uusi sukupolvi poksuja on jo tullut, joten on jo aika päivittää listaa! Päätin ensimmäiseksi listata lempparit erien tyyppien mukaan ja lisäksi päivittää vielä top 10 uusiksi. Muutoksia tuohon listaan on mm. ne, etten ole laskenut listaan ollenkaan legendaarisia ja poksuillakin olen laskenut vain kehittyneimmät muodot eli esimerkiksi Mudkip ja Bulbasaur eivät löydy kyseiseltä listalta. Mainitsen ne sitten erikseen omalle kunniamaininnat- listalleen, jos on tarvis. Σ(ノ°▽°)ノ

Tyyppilistalle on laskettu vain viimeiset muodot eli alempia muotoja ei ole laskettu, ellen mainitse niitä erikseen (kunniamaininta). Lisäksi tällä listalla ei ole mainittu legendaarisia tai ultra beasteja. Listan muodostamiseen olen käyttänyt tätä sovellusta netistä.

NORMAALI


Furret. Normaali-tyyppi ei ole ollut koskaan ihmeemmin meikäläisen suosikki, mutta Furret on ollut vissiin parisen kertaa tiimissäni. Furret on kuitenkin niin söppänä otus, että se sai tämän tyypin ykkössijan itselleen.

TULI
Charizard. Ei varmaan tarvinnut epäillä? Tulistartterit ovat olleet useana sukupolvena meikäläisen starttereina ja näin ollen niistä on tullut aina meikäläisen suosikkeja. Charizard nyt vaan hakkasi kaikki mennen tullen, kunniamainintana toki ansaitsevat mm. Emboar, Typlosion, Salazzle ja Darumaka (kehitysmuoto on niin möhköfantti, että en tykkää). Tulityypin poksut näyttäisivät muutenkin muodostavan suurimman lempparityypin jokaisessa sukupolvessa.


VESI
Pyukumuku. Kuka olisi ikinä uskonut rakastuvansa merimakkaraan? Aluksi voisi olettaa Pyukumukun olevan täysin hyödytön otteluita ajatellen, sillä eihän se edes opi hirveen ihmeemmin mitään damagea aiheuttavia iskuja. Pötkylä kuitenkin päätyi tiimiini ja siitä on ollut hyvin paljoan hyötyä. Ja onhan se toki ihan perhanan söpö öttiäinen! Kunniamainintana toki Mudkip, joka on edelleen rakas. ლζ*♡ε♡*ζლ

SÄHKÖ
Luxray. Kunniamainita Raichu ja Manectric.

KASVI
Whimsicott. No kun se on niiiiiiiiiiiiin söpö ლζ*♡ε♡*ζლ Kunniamaininta Gogoat ja Decidueye (erityisesti Rowlet) ja Bulbasaur. 

JÄÄ
Beartic. Taas yksi tyyppi, josta en ole sen ihmeemmin välittänyt. Beartic on ollut kerran tiimissäni, ei sen ihmeempää.

TAISTELU
Emboar. Emboarin päätyyppi on kyllä tuli, mutta sen sekundäärinen tyyppi on taistelu. Puhdasta taistelutyypin poksua ei suosikkeihin asti löytynyt.

MYRKKY
Nidoking. Puhdasta myrkkytyypin poksua ei ollut, joten tämä ihana lättäinen (=jättiläinen, vaikka ei edes ole iso) pääsi listalle.

MAA
Garchomp. Eikä ole edes primaarinen tyyppi, pääasiallisesti lohikäärme.

LENTO
Noirvern. Tarvitseekohan edes perustella...? Kunniamainintana Croibat.

PSYYKKINEN
Swoobat. Yhden kerran ollut tiimissä.

ÖTÖKKÄ
Escavalier. Kunniamaininta Karrablast ja Grubbin. Molemmat pienet muodot ovat todella söpöjä, joten ehkä ne enemmän antsaisivat tämän ykköspaikan? Karrablast veisi ehkä voiton sen äkäsen ilmeen takia.

KIVI
Carracosta.
Aggron. Primaarinen tyyppi teräs. Kunniamaininta Carracostalle. Varsinaista kivisuosikkia mulla ei ole, joten listalle hassusti tullut Aggron.

KUMMITUS
Mimikyu. Kukapa olisi uskonut, että kun uusin pokémonien sukupolvi saavutti maailman, niin Maralle tulisi uusi sielunkumppani ja kummitussuosikki? No jo pelkkä Mimikyun tarina on niin symppis ja se kappale, jossa Mimikyu laulaa? Silkkaa kultaa! Kunniamaininta Gengar, Banette ja Chandelure. Jostain systä kummituksen ovat nostaneet suosiotaan vuosien aikana...LOHIKÄÄRME
Gible. Miksi Gible? Lohikäärmeissäkään ei ollut suuria suosikkeja ja isoin muoto (tai muut, joilla oli sekundäärisenä tyyppinä lohkari) oli jo listattuna. Gible on kuitenkin semmonen söppänä möhväle.

PIMEÄ
Tyranitar. Listaa tehessä sitä huomaa, että on mulla on aika paljon sen tyyppisiä poksuja, että he eivät välttämättä edusta puhtaasti jotain tiettyä tyyppiä. Tyranitar ei ole esimerkiksi ollut mulla tiimissä pitkään aikaa, mutta testin mukaan se nyt sitten päätyi ykköseksi. Oon tosin nyt uusimmassa pelissä eli Ultra Sunissa ottanut tiimiini Murkrowin ja saa nähdä, mitä siitä tulee. Tulevaisuutta odotellessa.

TERÄS
Aggron. Listaa tehdessä tämä oli eka kivityypissä, mutta piti järjestelllä uusiksi, ja eihän Aggron edes edusta niin vahvasti kiveä?

KEIJU
Wigglytuff. Olisin halunnut lisätä tähän jonkun puhtaasti keijupoksun, mutta en ole käyttänyt niitä vielä niin vahvasti, että minulla olisi syntynyt jonkilainen syvä kiintymyssuhde niihin. Ehkä lisään keijupoksujen määrää sitten joskus tiimissäni? Mimikyu on kyllä osittain keiju, mutta kummitusvibat ovat liian vahvat tähän hommaan, että laskisin sen keijutyypiksi.

Tyyppilistaa koostaessa  oli aika helppo huomata, että joissain tyypeissä meikäläisellä ei ole mitään suosikkia, vaan niissä mentiin enemmän sekundäärisellä tyypillä. Joissain oli sitten kilpailua, kuka olisi suosikki.

PÄIVITETTY TOP 10

Heitin tosiaan legendaariset veks listalta ja laskin tähän vain kehittyneet muodot.
Listasta voisin mainita, että Noivern noussut ykköseksi ja Charizard tippunut kakkoseksi. Mimikyu noussut uutena listalle Decidueyen kanssa uudesta sukupolvesta. Muutoin eivät minua sen ihmeemmin yllättäneet listaan tehdessä, eivät ole olleet ehkä aiemmin listalla, koska olin maininnut ennen legendaarisia poksuja. Gengar tippui ainakin listalta.

Kommentit